Senaste nytt 2025-06-03 12:03:31 Sverige får coronapengar från EU

Larmet om McDonald’s hamburgare: ”Är inte riktig mat”

2025-06-01 22:41:02 - Opinion - 3

Läkaren Robert G DeBease har väckt uppmärksamhet på sociala medier genom att visa en två månader gammal hamburgare från McDonald's som inte visat några tecken på förruttnelse. Han insinuerar att detta gör att produkten inte kan anses som riktig mat. Forskare Birger Svihus förklarar dock att det inte är så atypiskt. Han menar att den höga temperaturen under tillagning steriliserar köttet, och om maten torkar ut snabbt kan det förhindra bakterietillväxt. McDonald's kommunikationschef Kristina Johansen tillägger att torkning är en gammal konserveringsmetod och att inga konserveringsmedel används. Enligt henne kan en burger med låg fuktighet verkligen motstå ruttnande, medan en burger rik på grönsaker skulle möglat. Debatten illustrerar hur olika perspektiv kan uppfattas kring snabbmatsproduktion och livsmedelssäkerhet.


Läs originalet på expressen.se

Loaded 749 words in 3 ms